Skip to main content

E-Fira Connecta’t a l’FP 2021

La Fundació Barberà Promoció ha participat a la cinquena edició de l’E-Fira i ha finalitzat amb un èxit rotund de participació.

L’ E-Fira Connecta’t a l’FP 2021 ha apropat a joves de tot el Vallès i comarques veïnes les ofertes formatives més interessants per orientar el seu futur tant formatiu com professional.

L’acte, que enguany s’ha celebrat en format virtual entre els dies 19 i 23 de març, ha comptat amb la presència de més de 30 expositors de centres de Formació Professional Inicial per a l’Ocupació del Vallès Occidental, entre els quals ha estat la Fundació Barberà Promoció, que han atès amb xat i videotrucades tot tipus de consultes. Ha comptat amb més de 2.000 visitants i ha inclòs, entre altres:

  • Espai per a la presentació de l’oferta de formació professional integrada (FP inicial, ocupacional i continuada), organitzada per famílies professionals, en format de xerrades participatives, que han tingut de ponents professorat i alumnat.
  • Presentació de temes generals relacionats amb la formació professional, com els reptes de l’FP dual, ciència i tecnologia en clau de gènere, les professions del futur, programes de formació i inserció, etc. 
  • Espais de coneixement de professions i oficis amb representants del món empresarial.
  • Servei d’orientació personalitzada, amb 8 punts d’atenció simultània, que ha permès tant informar i orientar en línia, com vincular els i les joves amb els serveis d’orientació local en assessorament i acompanyament en la tria d’estudis i itineraris de vida formativa i laboral. 
  • Escape Room “L’aventura de triar”, una activitat d’orientació gamificada que ajuda a construir el projecte de vida i professional de qui hi participa.
  • Visites guiades per a la fira, que han fet més accessible la navegació virtual per la plataforma web.

Pel que fa a la Fundació Barberà Promoció, l’alumnat del PFI d’Auxiliar de vivers i jardins i del curs de FPO d’Activitats administratives en la relació amb el client, han realitzat visita a l’E-Fira i a l’estand virtual de l’entitat i a les activitats realitzades. També han col·laborat en la realització de videotutorials demostratius.

L’ E-Fira Connecta’t a l’FP és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell i ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Consell de l’FP i l’Ocupació de l’àmbit de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes, format per 14 municipis del Vallès Occidental i Oriental.