Skip to main content

Jornada per fomentar l’ús de la biomassa com a energia renovable

Amb l ‘objectiu de donar a conèixer la iniciativa Indústries pel Clima, que lidera el Clúster de la Bioenergia de Catalunya i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Rubí, , el pròxim 24 de febrer se celebrarà la Jornada “Indústries per l’acció climàtica i la inserció social a partir de la biomassa”.

A la jornada, a la que participaran el president  del Consell Comarcal, Ignasi Giménez i el vicepresident, Carles Rodríguez, s’explicarà amb més detall aquesta iniciativa i es compartiran experiències d’èxit d’instal•lacions de calderes de biomassa al sector industrial en substitució de combustibles fòssils per oferir solucions a la necessitat d’impulsar la transició energètica al Vallès Occidental.

El projecte fomenta la descarbonització del sector industrial a partir de la bioenergia i, per aquest motiu, des del Clúster de la Bioenergia de Catalunya s’ofereix a les empreses participants el desenvolupament d’estudis personalitzats de viabilitat subvencionats per valorar els beneficis potencials de la implantació de la biomassa en els seus processos tèrmics i el període de retorn de la inversió.

Actualment, a Catalunya, ja es disposa d’una quarantena d’indústries que s’abasteixen amb biomassa forestal, si bé el potencial d’indústries que poden incorporar la biomassa és molt elevat.

El Consell Comarcal treballa des de l’any 2012 en el projecte Boscos del Vallès per fomentar una gestió forestal sostenible dels boscos, conciliant creixement econòmic local, creació d’ocupació, estalvi energètic i econòmic a mig i llarg termini, respecte pel medi natural i progrés social, valoritzant la seva biomassa per a la generació d’energia renovable.  Aquest projecte ha estat recentment guanyador de la Categoria al canvi Climàtic dels Premis Ciutat Sostenible, convocats pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demogràfico, que reconeix iniciatives municipals dirigides a potenciar la sostenibilitat en el conjunt d’Espanya.

La indústria, com a gran consumidor d’energia amb molt pes a la comarca, és clau per contribuir al Canvi de model energètic sostenible que s’imposa per assolir la transició ecològica. Promoure i acompanyar la transició energètica de la industria del territori és una oportunitat, doncs, per impulsar la transició ecològica a la comarca.

ENLLAÇOS RELACIONATS