Skip to main content

Nodus Tech Space, on es troben indústria i tecnologia

nodus techspace industria 40 barbera del valles

Us presentem Nodus Tech Space, un espai de transferència tecnològica que pivota sobre els 3 eixos: incubació, experimentació i coneixement. Benvinguts al punt de trobada entre la indústria i la tecnologia.

Les innovacions tecnològiques, la globalització de l’economia i la hiperconnectivitat estan molt presents en la nostra actualitat i estan plantejant noves oportunitats i reptes. La indústria ha de ser capaç d’abordar-los, i així poder evolucionar i tenir un posicionament i competitivitat en l’àmbit internacional.

Les TIC estan entrant amb força en el sector industrial i estan modernitzant i transformant els processos de fabricació dels productes. També els models de negoci, tal com els coneixíem fins ara, estan evolucionant cap a altres models.

Tecnologies com els materials avançats, la realitat augmentada i la realitat virtual, la ciberseguretat o la impressió 3D estaran presents en les fàbriques del futur. Des del Centre de Negocis Nodus Barberà treballem per a impulsar polítiques de dinamització empresarial i promoció de les àrees d’activitat econòmica de Barberà del Vallès.

El nou espai d’experiències tecnològiques: Nodus Tech Space

Ha arribat el moment en què indústria i start-ups treballin conjuntament per a dur a terme propostes de negoci disruptives. La mirada està enfocada a forjar un ecosistema d’innovació empresarial al voltant del Centre de Negocis Nodus Barberà, i aquest és el punt de partida del Nodus Tech Space.

En aquesta nova unitat de transferència tecnològica les empreses podran treballar i desenvolupar les solucions que responguin als seus reptes dins la indústria 4.0. El principal objectiu del Nodus Tech Space és ser un espai destinat al testeig i l’experimentació, així com a la  incubació  d’empreses de tecnologia 4.0.  Volem promoure l’adopció de tecnologies disruptives i així donar resposta als reptes de les empreses del nostre territori.

Tot això s’articula seguint el següent esquema de treball:

nodus tech space industria 40

Les tecnologies presents al Nodus Tech Space

L’espai està especialitzat en Realitat Augmentada i Realitat Virtual. Aquestes dues tecnologies tenen un gran impacte en les cadenes de valor, els processos industrials i els reptes de futurs que planteja la transformació del model productiu a les empreses.

Realitat Augmentada

Aquesta tecnologia incorpora elements virtuals a la realitat. És molt útil en:

  • Muntatge i disseny d’instal·lacions.
  • Manteniment i reparació de maquinària.
  • Control d’instal·lacions.
  • Aplicacions de tele assistència.

realitat virtual realitat augmentada nodus tech space

Realitat Virtual

En aquest cas l’entorn és totalment virtual i té aplicacions, entre d’altres, en aquests casos:

  • Entrenament i formació d’operaris.
  • Prototipat de productes.
  • Optimització de dissenys.

Visita guiada al Nodus Tech Space

L’espai ofereix sessions d’experimentació i demostració dirigides principalment a empreses, a perfils directius, tota mena de professionals i persones emprenedores tant de Barberà del Vallès com dels seus Polígons Industrials. Volem convertir les seves necessitats industrials en reptes que es puguin superar, i així guanyar en eficiència i competitivitat.

També poden accedir al Nodus Tech Space la resta d’empreses del Vallès Occidental que tinguin interès en desenvolupar habilitats digitals, per a adquirir competències tecnològiques i aixà accedir a noves oportunitats de negoci.

realitat virtual realitat augmentada nodus tech space

Durant les sessions les persones participants podran fer ús de diferents dispositius de realitat immersiva, el que els permetrà submergir-se en entorns virtuals industrials simulats. La finalitat és que comprovin de primera mà les aplicacions d’aquesta tecnologia en els contextos industrials.

En una segona fase, les empreses participants podran concretar els reptes interns que tenen i dur a terme un procés amb el nostre acompanyament per a trobar les soluciones i aplicacions que es poden aplicar en el seu cas.

Aquest servei a disposició del teixit empresarial és totalment gratuït. Per a concertar una cita, podeu fer-ho enviant un correu a nodus@nodusbarbera.cat o trucant al 937 297 272. No perdeu l’oportunitat de testejar les tecnologies més punteres!!