Nou programa d’implementació d’empreses d’alt coneixement tecnològic Nodus Tech Space
L’Ajuntament de Barberà del Vallès promou la implementació d’empreses d’alt coneixement tecnològic al territori a través del programa Nodus STECH SPACE.
Nodus TECH SPACE facilitarà els espais industrials necessaris, el monitoratge, i un capital llavor de 50.000€ a aquelles joves empreses startups que siguin capaces de crear tecnologia avançada a Barberà del Vallès.
Els propers 26 i 27 de novembre es celebrarà en format on-line les jornades Robotech Startup Days, la segona fase del programa Nodus TECH SPACE. El propòsit d’aquestes jornades és organitzar una selecció d’emprenedors per participar en un programa de creació i incubació de startups relacionades amb la robòtica col·laborativa i la realitat augmentada i virtual (RAV) englobades dins de la indústria 4.0.
Durant les jornades es donarà a conèixer els perfils professionals seleccionats que podran optar al programa. Els emprenedors rebran formació especialitzada en la tecnologia associada per part de les empreses capdavanteres de ABB i Innovae, a més d’un crash course sobre metodologia Lean de la mà d’Eywa Space. Totes elles empreses punteres en les seves respectives activitats.
Els emprenedors participants podran establir una base de treball que permeti desenvolupar les idees plantejades al voltant de la robòtica col·laborativa, i la realitat augmentada i virtual, i elaborar un projecte de startup al voltant d’un dels reptes que es proposin.
Amb l’inici de l’activitat del Nodus TECH SPACE es va dur a terme una intensa tasca de detecció de dolències i reptes empresarials. Es van prospectar prop de 150 empreses de les quals es van assessorar 50 que van passar a una fase d’anàlisis més profund. Al final d’aquest procés es van definir els reptes dels quals 4 estan relacionats amb la necessitat de treballar amb la robòtica i la realitat augmentada. Aquests reptes van des de la robòtica col·laborativa aplicats a l’àmbit sanitari que siguin capaços de fer ús de xeringues per extreure sang, o fer una prova PCR; Robots aplicats en l’àmbit de l’alimentació, capaços de col·laborar en una cuina professional; la combinació de la robòtica amb la realitat virtual per ampliar-ne els seus usos, o bé robots que assumeixen riscos que poden estalviar-se a les persones humanes.
Després de les jornades, el jurat escollirà als emprenedors seleccionats per passar a la segona fase, que consta d’un programa d’incubació de 3 setmanes per desenvolupar el projecte i optar a una ronda de finançament de fins a 50.000 € en forma de capital llavor per constituir una empresa, amb seu al Nodus TECH SPACE de Barberà del Vallès.
Dins de la seva línia de promoció de l’emprenedoria en l’àmbit industrial a Barberà de Vallès, el Nodus TECH SPACE, ofereix aquesta oportunitat a titulats universitaris que, tenint inquietuds empresarials, busquen finançament i projectes que els permetin desenvolupar un projecte de negoci escalable.
COM APUNTAR-SE
Els emprenedors podran apuntar-se a partir del 9 de novembre al web de Nodus TECH SPACE, en l’apartat Robotech STARTUP DAYS: https://nodustech.space/robotech-startup-days/
D’aquesta manera es dona resposta als reptes que planteja la industrials amb les propostes que ofereix l’ecosistema smart i emprenedor per tal de poder desenvolupar solucions de tecnologia avançada que millorin la competitivitat de les empreses locals, i facilitin la implementació de tecnologia 4.0 als processos productius industrials.
La iniciativa, promoguda per l’Ajunatment de Barberà del Vallès, compta amb el suport tecnològic de l’empresa de robòtica ABB, així com l’empresa de Realitat Virtual i Augmentada Innovae, i està dinamitzada per el Venture Builder EYWA SPACE, amb el patrocini oficial de l’Agència de desenvolupament AMB, la Diputació de Barcelona i la col·laboració especial de Mondragon Team Academy. Tots aquests agents han estat coordinats per Nodu TECH SPACE amb l’objectiu principal d’involucrar les startups, petites i mitjanes empreses per a que creïn solucions tecnològiques per als reptes que plantegen les produccions locals i així enfortir la competitivitat de la indústria del territori.