Skip to main content

D’on obtenir finançament per a l’empresa?

nodus barbera financament empresa

L’Ajuntament de Barberà, conjuntament amb la consultoria en intermediació financera IMAplynx, va posar a l’abast del teixit empresarial consultors experts en intermediació financera per tal que les empreses puguin rebre assessorament en la cerca de recursos i finançament en un context marcat per l’escassedat del crèdit bancari.

Una vintena d’empreses van sol•licitar rebre aquest assessorament personalitzat per obtenir finançament per a l’empresa en la jornada “D’on obtenir diners per l’empresa?” que es va celebrar al centre de negocis Nodus Barberà el passat 9 de maig. Prèviament a l’assessorament, els consultors van realitzar tres ponències davant d’una cinquantena d’empreses dels polígons de Barberà del Vallès i comarca, per exposar les alternatives actuals públiques, privades i innovadores al finançament bancari tradicional.

La trobada s’emmarca dins del cicle de jornades que l’àrea de dinamització empresarial que la regidora de promoció econòmica de Barberà del Vallès promou per al reforç de la competitivitat del teixit empresarial del municipi; i va ser conduïda per Jordi Ruiz, director de la prestigiosa consultoria en intermediació financera IMAPlynx. A més, també va comptar amb la intervenció de l’Institut Català de finances (ICF), l’Agència de suport a l’empresa d’ACC10- Generalitat de Catalunya i la plataforma crow lending Arboribus.

nodus barbera financament empresa

La situació econòmica actual ha provocat canvis a l’hora de cercar productes financers per al desenvolupament de l’activitat de les empreses. Els diferents proveïdors de serveis bancaris han reduït significativament la seva disposició a facilitar els productes que les empreses necessiten per poder créixer i desenvolupar-se, sobretot si l’empresa que ho necessita és petita, emergent, de nova constitució o amb una trajectòria al mercat curta.
Tanmateix, hi ha fonts de finançament alternatives que ofereixen un gran ventall d’oportunitats, però sovint són desconegudes pel gran públic o per aquelles empreses que fins ara no ho han requerit.

A seva intervenció Jordi Ruiz de IMAPlynx va explicar l’estratègia a seguir davant dels bancs. “A la banca cal anar-hi amb les idees molt clares i organitzades sense generar cap mena de dubte”, va emfatitzar Ruiz, que també va desvetllar que “als estats Units menys del 50% del finançament de les empreses s’aconsegueix a través de la banca tradicional. La resta són fòrmules innovadores o mixtes, que no necessàriament necessiten del banc. IMAPlynx ha assessorat en la cerca de finançament i negociació bancària empreses destacades i importants de l’estat espanyol, per això l’experiència de Jordi Ruiz va ser molt valorada pels assistents.

La segona ponència a càrrec de David Solà responsable de grans comptes de l’ICF (Institut Català de Finances de la generalitat de Catalunya) es va presentar ICF com l’eina que disposa la Generalitat per facilitar l’accés al finançament “d’aquelles empreses que han de reactivar l’economia catalana” segons Solà, que també va donar detall dels principals productes i serveis a l’abast de l’empresariat.

finançar empresa nodus barberà

Va concloure les ponències Josep Nebot, fundador d’Arboribus, una plataforma on line que promou el crow-lending. Aquesta iniciativa innovadora a l’estat espanyol, permet finançar l’empresa a través de préstecs que faciliten els inversors-internautes. Per Nebot “l’asfixia del crèdit fa aparèixer aquest nou concepte alternatiu a la banca”. La plataforma Arboribus és un “salt a la banca” ja que permet “donar més guanys als inversors i reduir la despesa de les empreses que han de tornar els diners”, explicava Josep Nebot.

A la segona part de la jornada, 20 empreses van sol•licitar rebre assessorament personalitzat i poder plantejar casos concrets a les seves necessitats de finançament. Es van organitzar quatre taules des d’on l’Institut Català de Finances, la consultoria IMAPLynx, Arboribus van poder a realitzar aquestes entrevistes amb les empreses. A les taules d’assessorament també s’hi va afegir Miquel Medialdea, gestor de projectes d’assessorament de la unitat de Promoció i Orientació empresarial de l’Agencia de suport a la competitivitat de l’empresa ACC1Ó-Generalitat de Catalunya.