Skip to main content

Salut finançarà projectes de recerca i innovació contra la Covid-19

projectes recerca covid19

El Departament de Salut selecciona 19 projectes de recerca per la prevenció i tractament de la Covid-19 i els finançarà amb 4M€.

Aquesta convocatòria d’urgència es fa conjuntament amb la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut (DGRIS) i la col·laboració d’AQuAS i Biocat. I la recerca ha d’estar liderada per investigadores i investigadors pertanyents als centres IRISCAT (Instituts de Recerca i Innovació en Salut de Catalunya).

Els projectes que rebran el finançament inclouen:

  • Teràpies contra la malaltia causada pel coronavirus (noves teràpies, teràpies d’anticossos i plasma, assaigs clínics amb noves combinacions i usos de medicaments ja comercialitzats, i assaigs clínics amb fàrmacs en investigació per a altres indicacions).
  • Vacunes i tractaments preventius (identificació de factors de virulència i biomarcadors de pronòstic, i projectes per estudiar la resposta immune poblacional i predicció de complicacions).
  • Estudis genètics o predictius.

S’espera que els resultats dels projectes seleccionats arribin als pacients abans de finals del 2020.

Està previst que la DGRIS, conjuntament amb Biocat, ofereixin el seu acompanyament al llarg de la recerca als projectes que es financiin.

Podeu obtenir més informació aquí.