Skip to main content

Nova eina per mesurar la maduresa digital d’una empresa industrial

Maduresa digital Industria 40

Nodus Tech Space llença una aplicació online que permet de manera ràpida fer un autodiagnosi i conèixer de forma immediata el nivell de desenvolupament tecnològic i el grau de maduresa digital d’una empresa industrial.

Aquesta aplicació s’anomena ADI4.0 (Auto-Diagnosi Indústria 4.0) i a través d’un breu qüestionari que recollirà informació de l’empresa, l’eina farà un càlcul i finalment mostrarà el grau de maduresa digital i quin és el nivell de l’empresa en relació amb les noves tecnologies 4.0.

Què és l’ADI 4.0?

Aquesta eina va adreçada específicament a la indústria de procés productiu. Altres àmbits o sectors poden necessitar qüestionaris ajustats a les seves realitats. L’ADI4.0 s’enfoca específicament a qüestions directament relacionades amb l’àmbit 4.0. Hi ha multitud de conceptes fonamentals per a les organitzacions que no s’hi incorporen, per tant, no pot ser utilitzada com a base per a una anàlisi estratègica general.

L’objectiu de l’eina és ajudar en la reflexió que ha de fer cada organització per tal d’analitzar la seva posició actual i identificar un ideal desitjat a partir del coneixement de totes les oportunitats que ofereix la indústria 4.0.

El resultat del qüestionari ha d’ajudar en la reflexió que l’empresa ha de fer per tal d’analitzar la seva posició actual en el camí cap a la Indústria 4.0. Cada empresa ha de trobar el grau adequat d’implantació que el situï en la millor posició estratègica en el mercat i identificar un horitzó a partir del coneixement de totes les oportunitats que ofereix la indústria 4.0.

Autodiagnosi maduresa digital industria

L’eina ha estat desenvolupada per la Comissió Indústria 4.0 dels Enginyers de Catalunya i forma part de la unitat de transferència de tecnologia Nodus Tech Space que l’Ajuntament de Barberà del Vallès posa al servei del teixit productiu local per entendre millor el valor que aporta la indústria 4.0, la qual cosa ha d’ajudar en la seva implantació i, així, incrementar la competitivitat de les empreses.

Aquesta aplicació és un servei més dels que ofereix  Nodus Tech Space, ubicat al centre de Negocis Nodus Barberà i promogut per l’Ajuntament de Barberà del Vallès. És un espai de fabricació digital que a través l’experimentació, la transferència de coneixement i la incubació tecnològica aporta innovació disruptiva 4.0 a l’ecosistema industrial; superant així els reptes i les necessitats que planteja la tan necessària digitalització de la producció.