Skip to main content

Seguretat i Gestió Mediambiental: temes que preocupen més

poligons industrials seguretat medi ambient

S’ha constat que els polígons ben constituïts atrauen flux d’inversions i creació de llocs de treball per sobre d’aquells polígons que presenten algunes mancances greus.

Els polígons de Barberà del Vallès es troben estratègicament ben situats en l’eix econòmic de la B-30, però l’Accés, la seguretat , el medi ambient són temes estratègics a gestionar per reforçar la competitivitat d’aquestes àrees industrials.

L’empresariat de Barberà del Vallès va celebrar una trobada per reflexionar sobre els polígons industrials del municipi. La trobada s’emmarca en la campanya “Barberà polígons dinàmics” que promou l’Ajuntament de Barberà del Vallès en suport a la iniciativa de l’Associació del polígon A de crear una associació que englobi els 4 polígons del municipi.

Prop de 30 empreses es van reunir el passat 26 d’abril al centre de Negocis Nodus Barberà per treballar en clau de polígons industrials aquells aspectes que preocupen més i valoren com a estratègics per al bon funcionament de d’aquestes àrees industrials. La sessió va ser  presentada pel regidor de promoció econòmica i tinent d’alcalde de Barberà sr. Xavier Garcés i  pel president de l’associació del polígon A.

poligons a barbera valles seguretat medi ambient

Dirigida per SummaSystem consultora en associacionisme empresarial, l’empresariat va poder reflexionar i treballar punts de millora i noves propostes en petits grups de treball. Aquests grups es van formar tenint en compte els resultats de les enquestes realitzades en la primera fase de la campanya Barberà polígons dinàmics, impulsada per l’àrea de dinamització empresarial de l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Les principals preocupacions que va assenyalar l’enquesta  giren en torn  a temes de seguretat, la senyalització i la promoció dels polígons, i la gestió del medi ambient (neteja). L’enquesta  també revelava que el 97% dels empresaris estan satisfets de la ubicació dels polígons i que la majoria de relacions entre empreses és per amistat, fet que demostra que no hi ha un coneixement professional entre elles.

Previ al treball que van realitzar els tres grups es va realitzar una ponència sobre el foment de l’associacionisme.  Com a representant de l’associació del polígon A va intervenir el seu president Pere Puig qui va presentar la iniciativa afirmant que “és important disposar d’un interlocutor vàlid davant l’administració”.

Els grups de treball van assenyalar que el fet de pertanyer a l’eix econòmic de la B-30 i al centre del Vellès és possitiu. També van comentar que el Centre de Negocis Nodus Barberà aporta serveis al polígon i la proximació amb la universitat és bo per a les empreses. No obstant la senyalització i el coneixement de les empreses entre elles així com el transport públic i la connexió dels polígons amb el casc urbà són temes que necessiten una revisió a mig termini. Els grups de treball van posar damunt la taula aquells aspectes que necessiten una revisió urgent, com per exemple la seguretat tot i que “no hi ha un coneixement profund del problema” amb paraules de Pere Puig. La reunió de treball va manifestar els objectius a llarg termini i es va proposar  desenvolupar una marca territorial  i disposar d’un pla de marketing que promocioni el polígon per atraure més inversions.

Tot aquest treball realitzat a la trobada desembocarà a una Associació empresarial que agrupi els 4 polígons del municipi si la iniciativa empresarial ho considera d’interès.  L’àrea de dinamització empresarial ha col·laborat adobant el terreny i posant posat els elements necessaris per al foment de l’associacionisme. La futura associació cal que sigui un organisme totalment independent i dotat del reconeixement necessari per a esdevenir un “interlocutor vàlid amb l’administració” tal i com va manifestar Pere Puig.