Skip to main content

Xocolatas Solé: La qualitat més dolça

xocolata sole barbera

Xocolates Solé té més de 700 referències per elaborar xocolata. La més destacada és la xocolata amb Or, tot i que la Xocolata Bitter està molt valorada per la seva qualitat i gust.

Xocolates Solé  va iniciar la seva activitat al barri del Clot a Barcelona, l’any 1946, però no va ser fins als anys 70 que es va ubicar a Barberà del Vallès des d’on actualment estan elaborant una de les xocolates més selectes del país. Alejandro Baldassari és la 3era generació al capdavant de l’empresa familiar que factura prop de 3M€ i compta amb un total de 25 treballadors.

Xocolates Solé va començar a elaborar productes de qualitat precisament per diferenciar-se de la resta dels competidors, comenta Baldassari en el transcurs de la visita a les instal•lacions on fabriquen la xocolata.“El mercat gourmet ja no es diferencia pel preu dels productes, sinó per la qualitat d’aquests’, opina l’empresari.

Amb Baldassari vestit de xocolater i davant de les enormes tines plenes de xocolata que deixen anar una aroma bonísssima, comentem l’estratègia de la companyia: ‘Nosaltres tenim clar que la nostra estratègia és oferir qualitat’ sentencia Alejandro Baldasarri, que afegeix: Algun cop ens hem plantejat fabricar marca blanca per una gran cadena alimentària, però ens demanaven situar-nos per sota d’un preu concret i això significava directament rebaixar la qualitat. Hem renunciat a projectes com aquest per poder mantenir la qualitat de les tabletes de xocolata i després d’anys ens coneixen precisament per la qualitat dels nostres productes”.

Baldasarri  reivindica que ‘malgrat la fama d’altres països xocolaters, la xocolata és un producte que es va inventar aquí a Espanya, un cop van portar el cacau d’Amèrica. Per tant, la xocolata és un producte molt nostre, inherent a la nostra cultura gastronòmica’.  Xocolates Soler ofereix des del producte tradicional fins a la xocolata gourmet. Però Baldassari explica que la línia de ‘la xocolata ecològica està donant un bon resultat. Hi ha una nova filosofia de vida que ens ha fet adonar que amb l’etiqueta d’ecològic hi ha un plus de garantia de que els productes utilitzats no són transgènics.”

Xocolates Solé, com a empresa capdavantera en l’elaboració de xocolates, també ha de fer una tasca d’innovació i recerca important de nous productes. En aquest sentit, Baldasarri ens comenta que ‘Innovar amb la xocolata en l’actualitat, passa per oferir conceptes. Nosaltres innovem amb la formulació del producte; tenim per elaborar fins a 700 referències de Xocolates Soler. La més destacada és la xocolata amb or. I actualment estem elaborant xocolata ecològica amb pepinillo. Està molt bo, tot i que la xocolata “Bitter” de tota la vida continua tenint sortida en el mercat”

Sobre la situació actual Baldassarri creu que ‘és necessari trobar una eina de suport a les empreses petites, que som les que dominem el mercat en la nostra zona d’influència. Cal potenciar i donar un valor afegit als productes propis del territori”.

Fitxa empresa:
CHOCOLATES SOLER, S.A.
Activitat: Xocolaters des del 1946
Producte estrella: Tableta de xocolata Bitter
Treballadors: 25
Facturació: 3M€
www.chocolatessole.com